فیلتر هپا در جاروبرقی بوش چیست ؟ حتماً تاکنون نام فیلتر هپا را بسیار شنیدهاید و حتماً کنجکاو هستید که بدانید فیلتر هپا چیست و چگونه کار میکند؟ اگر علاقه مندید بدانید فیلتر هپا چیست و چه نقشی در جاروبرقی دارد مقاله زیر را دنبال نمایید.
اگر میخواهید در مورد اینکه فیلتر هپا چیست بیشتر بدانید ابتدا باید با ساختار آن بیشتر آشنا شوید. اغلب افرادی که از جاروبرقیهای جدیدتر استفاده میکنند با فیلتر مستطیلی شکلی که در قسمت پشت جاروبرقی قرار دارد آشنا هستند. این فیلترها نیز یکی از انواع فیلترهای هپا هستند.
آیا میدانید ساختار فیلتر هپا به چه شکل است؟
شکل ظاهری فیلترهای هپا موجود در بازار اغلب بهصورت صفحهای و مستطیلی شکل است. اما برخی مدلهای دیگر بسته به کاربردشان در انواع اشکال استوانهای و دایرهای نیز تولیده شدهاند.
میزان جذب در این فیلتر کاملاً به سه عامل بستگی دارد:
لازم به ذکر است که فیلتر هپا، دارای قابلیت شستشو نیست. برای تمیز کردن این فیلتر میتوانید آن را به شدت تکان دهید یا جریان قوی هوا را از آن عبور دهید. توصیه می شود، اگر فیلتر دستگاه شما پر شده است، آن را با فیلتر جدید جایگزین کنید تا راندمان و ماندگاری دستگاه شما بالاتر برود.
فیلتر هپا وسیلهای است که برای فیلتراسیون ذرات با قطر بزرگتر از 0.30 میکرون به کار میروند. این ذرات شامل آلایندهها و ذرات ریز گردوغبار هستند. عملکرد فیلتراسیون فیلتر هپا به این صورت است:
نحوه فیلتراسیون این ذرات به این صورت است که ذرات همراه جریان هوا در لایههای این فیلتر به دام میافتند و هوا به دلیل انعطاف پذیری بالا از آن عبور خواهد کرد. به عبارتی عملکرد فیلتر هپا مانند عملکرد یک لایه نیست که تنها بتواند ذرات با قطر مشخص را به دام بیندازد. بلکه میتواند همزمان ذرات با اندازههای مختلف (ریز و دشت) را به دام بیندازد و خیلی سریع هم پر نشود.
فیلترهای هپا بسته به میزان فیلتراسیون از یکدیگر تفکیک میشوند. معیار سنجش میزان فیلتراسیون فیلتر هپا بر مبنای میزان فیلتراسیون ذرات با قطر 0.30 میکرون اندازهگیری میشوند.
اگر دو جاروبرقی که یکی دارای فیلتر هپا و دیگری فاقد آن است را با یکدیگر مقایسه کنید بهراحتی متوجه ضرورت استفاده از این فیلتر خواهید شد. ذرات بسیار ریزی که بهعنوان ذرات معلق مشهورند، میتوانند وارد دستگاه تنفسی انسان شده و موجب بروز آلرژیهای آسمیک، سرطان، مشکلات ریوی و تنفسی و… شوند.
همانطور که قبلاً نیز به این نکته اشاره شد، فیلترهای هپا قابل شستشو نیستند. بنابراین حتماً باید تعویض شوند. استفاده از این فیلترها بهویژه برای افراد با حساسیتهای تنفسی توصیه میشود.
زمان تعویض این فیلترها کاملاً بهصورت چشمی قابل تشخیص است. اما بهتر است حداکثر پس از گذشت 6 ماه، فیلتر را تعویض نمایید. همانطورکه میدانید در وسایلی مانند جاروبرقی، بهکارگیری فیلتر هپا، علاوهبر جلوگیری از انتشار ذرات معلق و بروز بیماری در انسان، با فیلتراسیون بالای خود، سبب افزایش عمر مفید دستگاه شما نیز خواهد شد.